Toten prosti Gå til Gjøviks nettsider Gå til Vestre Totens nettsider
     

Det blir fasteaksjon i år også

I år kommer det ingen bøssebærere på døra. Men det blir likevel fasteaksjon til Kirken Nødhjelp. Det vil bare foregå på en annen måte. Bli med. Det er også satt i gang en innsamlingsaksjon på facebook som er felles for menighetene i Østre Toten. Den heter "Menighetene i Østre Toten sin innsamlingsaksjon til Kirkens Nødhjelp".

Først og fremst

Dette er en merkelig og krevende tid som er preget av isolasjon, bekymring og varsomhet. For mange kan det være en særlig krevende tid når de blir nødt til å være så mye alene, og ikke får den hjelpen, omsorgen eller sosiale påfyllet de trenger. Det er viktig at vi er der for hverandre i en tid som dette. Vi ønsker derfor å oppfordre til å benytte sosiale medier, telefon og andre verktøy for å kunne holde kontakt med omgangskrets. Er det noen du tenker ekstra på i denne tiden; hva med å ta kontakt via Skype, eller ringe? 

Informasjon om årets fasteaksjon

For årets aksjon har vi besøkt et av Kirkens Nødhjelps prosjekter i Beseko i Etiopia. En brønn på 120 meters dyp sørger nå for rent og trygt vann til 8000 mennesker. Bate på 14 år og Kila på 10 år forteller om en helt ny hverdag, hvor de kan gå på skole og våge å drømme stort igjen.(https://www.fasteaksjonen.no/vaart-arbeid-med-vann/)

Grunnet COVID-19 blir det ingen dør-til-dør aksjon i år, men dette betyr IKKE at vi avlyser Fasteaksjonen! Takket være digitale løsninger kan vi fortsatt samle inn penger som kan redde mange liv. Midlene fra fasteaksjonen brukes blant annet til å gi folk rent vann og trygge sanitær- og hygieneforhold. Dette er nå viktigere enn noensinne, og vi trenger din hjelp.
(https://www.fasteaksjonen.no/hvordan-kan-jeg-bidra/)

I slutten av mars skulle vi etter planen gjennomføre årets fasteaksjon for Kirkens Nødhjelp. Dette ble av åpenbare grunner ikke mulig å gjennomføre slik vi hadde tenkt. Kirkens Nødhjelp har nå lagt til rette for en digital løsning som erstatning for årets bøsseinnsamling. Den digitale løsningen innebærer fire ulike muligheter for å bidra.

Innsamlingsaksjon på Facebook:

Vestre Toten har en innsamlingsaksjon på facebook som du kan finne ved å trykke på denne lenken: https://www.facebook.com/donate/1175566152797246/
Denne vil også deles på facebooksidene til våre menigheter. Her kan du gi et bidrag direkte i nettleseren din. Denne løsningen vil også bidra til en bedre kartlegging av hvor mange av de som støtter årets fasteaksjon som faktisk kommer fra Vestre Toten. 

Vi ønsker å nå ut med innsamlingsaksjonen til så mange som mulig i Vestre Toten, og det er flott hvis vi er flere som kan hjelpe til med dette. 

Vipps:

Du kan også gi et bidrag gjennom mobil-appen Vipps. 
Finn Kirkens Nødhjelp i søkefeltet ved å taste inn vippsnummeret "2426".
Deretter kan du bestemme beløp, og sende pengene direkte.

Bidrag via SMS:

Du kan også gi et bidrag ved å sende en SMS med teksten "Vann" til 2426. 
Beløpet du gir (200,-) vil legges til på neste mobilregning.

Fasteaksjonens hjemmeside:

Den fjerde muligheten for å gi til årets fasteaksjonen er ved å gi direkte via fasteaksjonens egen hjemmeside; https://www.fasteaksjonen.no/
Giverprosessen er veldig intuitiv.

Du kan også finne ut mer om årets fasteaksjon ved å klikke deg inn på fasteaksjonens hjemmeside ovenfor. 

 Vi håper du vil bidra, og hjelpe til slik at årets fasteaksjon kan bli et lyspunkt i denne utfordrende tiden. Litt fra deg kan bety alt for noen.

 

Trosopplæring

Menighetsblad

Kontakt

Kirkevergen:
Tlf. 61 14 15 11 

HoffKapp og Nordlien 
menighetskontor:
Tlf. 61 14 70 10

Balke menighetskontor:
Tlf. 61 14 70 10

Kolbu menighetskontor:
Tlf. 61 14 70 10